Stein RCW-3001 kit

  • 16 995 kr

Sedan lanseringen 2009 har STEIN RC3001 visat sig vara en av de mest respekterade, eftertraktade sänkande pollarna på marknaden, som används och litar på världe

Dela

Sedan lanseringen 2009 har STEIN RC3001 visat sig vara en av de mest respekterade, eftertraktade sänkande pollarna på marknaden, som används och litar på världen över.

Inte alla riggjobb kräver möjligheten att lyfta! Detta enkla alternativ gör det nu möjligt för operatören att använda pollaren oberoende av vinschen och om en lyftprocess skulle behövas kan vinschen fästas inom några sekunder utan att verktyg behövs. RCWINCH kan också integreras i systemet under en sänkningsprocedur om det skulle behövas.

Till skillnad från andra vinschstilar stödjer inte RCWINCH belastningen under en sänkningsprocedur; lasten stöds på pollaren då vinschen är fäst vid sänklinan oberoende av varandra genom en friktionskoppling och vinschlina. Detta gör att lasten kan stödjas helt på pollaren och inte vinschen. När väl lasten har vinschats till önskat läge överförs hela vikten sedan enkelt till huvudrigglinjen, genom att vända vinschen och separera de två linorna. Då kan den hängande lasten säkert sänkas, oberoende och obehindrat av vinschen.

Även om den väger över 13 kg, exklusive vinschen och monteringsremmarna, kan den enkelt monteras av en person genom att använda den övre fästpunkten som upphängningspunkt och helt enkelt fästa vinschen på några sekunder när enheten väl är monterad.

Trumman med stor diameter rymmer lätt arbetslinor upp till 19 mm och har en arbetsbelastningsgräns på upp till 3000 kg (beroende på monteringstyp). Trumman har två uppsättningar repstyrningar (fairleads) speciellt vinklade i 45 grader vilket gör att operatören snabbt kan lägga till eller subtrahera lindningar.

En specialdesignad spärrrem med vattentät väv fäster enheten säkert på trädet och kan backas upp genom att fästa en ankarsling vid basförankringspunkten. Levereras som standard med två kraftiga gummiinsatser för användning när trädskydd krävs.

RCW-3001 är förmodligen den mest användarvänliga och flexibla vinschpollaren på marknaden hittills.

Satsen innehåller följande:
1 x RCW-3001 sänkningsenhet
1 x Winschsats
1 x 10t spärrhandtag
1 x 5,8 m vävband
1 x par skyddsgummi