Stein Elevate spiksko 67mm - Blå

  • 4 699 kr

De helt nya STEIN ELEVATE klättersporrarna.Aluminiumskaftet i ett stycke har en 5-graders förskjuten lutning som gör att sporren kan passa in i din ställning oc

Dela

De helt nya STEIN ELEVATE klättersporrarna.

Aluminiumskaftet i ett stycke har en 5-graders förskjuten lutning som gör att sporren kan passa in i din ställning och underlättar den nedåtriktade kraften som krävs direkt från benet genom gaffeln in i staven eller bålen. Skaftet är hårdanodiserat för att skydda aluminiumet och förlänga dess hållbarhet.

Skaftet är försett med en serie justeringshål som ger en höjdvariant på 90 mm. Speciellt utformade gängade insatser används för att fästa vaddynan som undviker att gänga hålen i sporrarna vilket lindrar eventuella korsgängningsproblem.

Eftersom alla klättrares underben och vader är olika är ELEVATE Calf Pad tillverkad av 2 mm aluminium som kan manipuleras till din karfbredd till skillnad från solida dynor. Denna funktion möjliggör en säkrare passform runt vaden. Calf Pad är helt justerbar i höjdled med en 90 mm-variant i höjdled och har möjlighet att förskjutas med 4 grader för att underlätta klätterkomforten.

Den tvättbara inre dynan är räfflad vertikalt för ökad komfort och underlättar ventilationen, dynan är fäst i aluminiumskalet via kraftig krok och ögla.

ELEVATE Spurs är fästa vid benet med ett 100 mm brett krok & ögla-system och ett traditionellt syntetiskt läderband med spänne för en säker bekväm passform.