Stein RCW-3002

  • 14 995 kr

Med utgångspunkt i framgången med RCW-3001 har vi nu återinfört STEIN DUAL. RCW-3002 har nu omkonstruerats för att ta RCWINCH-systemet.DUAL är ett kraftpaket fö

Dela

Med utgångspunkt i framgången med RCW-3001 har vi nu återinfört STEIN DUAL. RCW-3002 har nu omkonstruerats för att ta RCWINCH-systemet.

DUAL är ett kraftpaket för sänkningsanordningar, trummorna med stor diameter rymmer lätt arbetslinor upp till 19 mm och har en arbetsbelastningsgräns på upp till 6614lbs / 3000kg (kombinerat beroende på monteringstyp). Trummorna har två uppsättningar repstyrningar (fairleads) speciellt vinklade i 45 grader vilket gör att operatören snabbt kan lägga till eller subtrahera lindningar.

Även om den väger över 56lbs / 26kg exklusive vinschen och monteringsremmarna kan den enkelt monteras av en person genom att använda den övre fästpunkten som upphängningspunkt och helt enkelt fästa vinschen på några sekunder när enheten väl är monterad.

En specialdesignad spärrrem med vattentät väv fäster enheten säkert på trädet och kan backas upp genom att fästa en ankarsling vid basförankringspunkten. Levereras som standard med två kraftiga gummiinsatser för användning när trädskydd krävs.

Inte alla riggjobb kräver möjligheten att lyfta! Detta enkla alternativ gör det nu möjligt för operatören att använda pollarna oberoende av vinschen och om en lyftprocess skulle krävas kan vinschen fästas inom några sekunder utan att verktyg behövs. RCWINCH kan också integreras i systemet under en sänkningsprocedur om det skulle behövas.

Till skillnad från andra vinschstilar stödjer inte RCWINCH belastningen under en sänkningsprocedur; lasten stöds på pollaren då vinschen är fäst vid sänklinan oberoende av varandra genom en friktionskoppling och vinschlina. Detta gör att lasten kan stödjas helt på pollaren och inte vinschen. När väl lasten har vinschats till önskat läge överförs hela vikten sedan enkelt till huvudrigglinjen, genom att vända vinschen och separera de två linorna. Då kan den hängande lasten säkert sänkas, oberoende och obehindrat av vinschen.

RCW-3002 är förmodligen den mest användarvänliga och flexibla vinschpollaren på marknaden hittills.

Satsen innehåller följande:
1 x RCW-3002 sänkningsenhet
1 x 10t spärrhandtag
1 x 15 fot / 5,8 mvävband
1 x par skyddsgummi

Winsch köps separat