C.A.M.P GIANT

  • 2 540 kr

C.A.M.P GIANT En innovativ multifunktionell descender utvecklad för att möta kraven från de mest tekniska rope access- och räddningsspecialisterna. Den interna


Dela


C.A.M.P GIANT En innovativ multifunktionell descender utvecklad för att möta kraven från de mest tekniska rope access- och räddningsspecialisterna. Den interna mekanismen kombineras med robust varmsmidd konstruktion och avancerad ergonomi för exceptionell kontroll även med tunga belastningar (upp till 250 kg för två personers scenarier).

Utöver sin primära funktion som nedstigare, är Giant också certifierad för användning som fallskyddsanordning (dvs under repöverföringar), som en stigare med mjukt glid uppåt och som en säkerhetsanordning för klättring, vilket gör den till den mest utbredda certifierat repverktyg av sitt slag.

Manöverspaken har ett anti-paniksystem som låser repet och stoppar nedstigningen i händelse av överdrivet tryck på spaken av användaren samt ett extra låsläge så att arbetaren inte behöver låsa fast enheten.

En extern knapp kan användas för att hålla kammen öppen så att repet lätt kan glida i situationer med begränsad eller ingen belastning. Enheten kan öppnas för att sätta in eller ta bort repet utan att ta bort karbinhaken (detta hjälper till att förhindra möjligheten att tappa enheten). Det stora fästhålet gör det möjligt att sätta in en andra karbinhake som gör de två plattorna oöppningsbara. Den logiska cirkulära repbanan tillsammans med tydliga inre och yttre markeringar gör installationen av repet enkel och intuitiv.


Standarder:

EN 12841 som en repåtkomstanordning för semistatiska rep från 10 till 11,5 mm

Typ C: nedstigning av arbetslinjen för belastningar upp till 250 kg (från 11 till 11,5 mm) eller 210 kg (från 10 till 10,9 mm);

Typ B: uppstigning av arbetslinjen för belastningar upp till 250 kg (från 11 till 11,5 mm) eller 210 kg (från 10 till 10,9 mm);

Typ A: fallskydd för säkerhetslina för laster upp till 120 kg.

EN 341/2A som räddnings- och evakueringssänkare för 10,5 mm semistatiskt rep (Iridium 10,5 mm) för laster upp till 200 kg.

ANSI/ASSE Z359.4 som räddnings- och evakueringssänkare för 11 mm semistatiskt rep (Iridium 11 mm).

EN 15151-1 för klätterstrukturer som använder bergsklättringstekniker med dynamiska rep som sträcker sig från 9,9 till 11 mm.