C.A.M.P DRUID

  • 1 870 kr

En lätt, kompakt, automatisk bromsande sänkare för reptillgång och räddning utformad för semistatiska rep från 10-11 mm. Antipanikfunktion i spaken kopplar in k


Dela


En lätt, kompakt, automatisk bromsande sänkare för reptillgång och räddning utformad för semistatiska rep från 10-11 mm. Antipanikfunktion i spaken kopplar in kammen igen om handtaget dras för långt där det kan leda till osäkra nedstigningshastigheter. Kroppen och spaken är gjorda av robust varmsmidd aluminiumlegering. Mekaniska delar är tillverkade av precisionsgjutet rostfritt stål. Den interna mekanismen och låskammen använder en innovativ design för smidig verkan på repet som förhindrar snabbt slitage och absorberar energi från små stötar med en liten slirning av repet. Den flytande verkan på repet gör också att Druiden fungerar bra för repuppstigning. Kammen kan avaktiveras med en avtryckare för att tillåta snabb glidning av repet i situationer utan belastning eller begränsad belastning. Stålring för att fästa en skyddslina.


Standarder:
EN 12841/C som en nedstigning av arbetslinjen för arbetare upp till 120 kg; kan även användas för räddning med reptillgång upp till 200 kg.

EN 341/2A som nödutrymningsanordning på en enda linje för arbetare upp till 120 kg, 11 mm semistatiskt rep (litium 11 mm).

EN 15151-1 för klätterstrukturer som använder bergsklättringstekniker med dynamiska rep som sträcker sig från 9,9 till 11 mm.


PETZL ID'S

3 160 kr

PETZL RIG

2 190 kr

PETZL ZIGZAG

2 195 kr