Arbortec BreatheDry Waterproof anorak - Svart

  • 1 995 kr

Arbortec BreatheDry Waterproof anorakInuti kragen finns en stor justerbar huva som har designats för att passa över en klätterhjälm. Huvan har en trådbunden top


Dela

Arbortec BreatheDry Waterproof anorak

Inuti kragen finns en stor justerbar huva som har designats för att passa över en klätterhjälm. Huvan har en trådbunden topp, dragsko för bungee-volymjustering och en stor kardborreklaff.
Ärmarna är av generös längd och har inre mjuka muddar med tumöglor. Ytterligare funktioner inkluderar krok- och öglefästen för att hålla ärmsluten vattentäta.

En stor bröstficka med vattentät dragkedja rymmer en smartphone och ytterligare en stor ficka kan nås med långa dragkedjor. Påsfickan fungerar även som en ventilationspunkt med meshpaneler på insidan.

Ytterligare ventilationsportar är dolda under dragkedjor i armhålorna och en åtkomstdragkedja längst ner på varje sida av plagget, vilket är användbart när du bär klättersele.

Den vattentäta skyddsrocken Breathhedry finns även i orange och gul med hög synlighet, vilket överensstämmer med EN ISO 20471 klass 3 och GO/RT 3279 (RIS-3279-TOM).

FUNKTIONER:
Fickor: 3 vattentäta fickor, 1 övre bröstficka och 2 nedre fickor.
Huva: dragkedja eller förvaringsbar krage, hjälmkompatibel med en trådad fronttopp.
Ventiler: BreatheDry®-ventiler och dragkedjor.
Dragkedja i sidorna: enkel åtkomst till byxfickor etc.
Tejpad söm: alla sömmar tejpade för att öka väderbeständigheten.
Muddar: tailed stormskydd med kardborre justerbar och Lycra tumöglor.
Längd: längre rygg för vattenavrinning, lång ärmlängd för hög räckvidd.
Färg: Svart

UNDERHÅLL:
Vårt plaggtyg har en solid struktur som fysiskt hindrar vatten från att passera genom membranet. tyget andas genom att absorbera och avleda svett genom spridningen av vattenångmolekyler. när membranet blir igensatt kommer plagget att sluta prestera efter bästa förmåga för att säkerställa att det behåller sina extremt andningsbara egenskaper.
om tygmembranet blir igensatt av fett, damm och smuts är det mycket troligt att fukt kommer in och läcker.

Arbortec rekommenderar att du tvättar din smock med NikWax TechWash enligt riktlinjerna på NikWax-förpackningen, för att rensa bort fett och smuts, följt av en återtvätt med NikWax TX. Direkt för att återställa vattenavvisande och få andningsförmåga.